Deze 9ff GT9R is loeihard: 1.120 paarden om exact te zijn

9ff staat best bekend omwille van haar opvallende creaties. Zowel qua bodykit als motorisatie. Zo was de wereld al eens op zijn kop gezet toen ze met de GT9 maarliefst 409 km/u bereikten. Maar niet lang nadien maakten ze bekend een nog hardere versie op de markt te brengen. Dezelfde wagen, alleen met een R-badge. De GT9R werd op Essen voorgesteld vorig jaar en is hard, loeihard. Hoe hard? Onder de kap zit een vier liter grote zescilinder gekoppeld aan een handgeschakelde of sequentiële zesbak. 9ff schroefde het vermogen ervan op tot een waanzinnige 1.120 paarden en 1050Nm koppel.

 

Onwaarschijnlijke cijfers. Besef het maar eens goed, want weinigen lijken nog op te kijken van deze cijfertjes. Dit vermogen is echt absurd. De sprint naar 100 wordt hiermee in 2.9 seconden bereikt. De sprint naar 300km/u in niet minder dan 15.8 seconden. De topsnelheid van de 9ff GT9R bedraagt 414 km/u.

 

De GT9R zal in drie varianten beschikbaar zijn. De varianten onderscheiden zich met hun vermogen. Onderaan de ladder staat een 750pk sterke Porsche met een topsnelheid van 380 km/u. Het stapje hoger is 987pk sterk met een topsnelheid van 409km/u. De topvariant is dan uiteraard de 1.120 pk sterke GT9R met een topsnelheid van 414km/u en met een beperkte oplage van slechts twintig stuks.

 

Via Autoblog

 

 

 

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws