Eerste beelden van de Mugen CR-Z

Hij wordt officieel voorgesteld op het Goodwood Festival of Speed, maar vandaag kwamen de eerste beelden online. De tuner Mugen pakte de Honda CR-Z aan, de lang verwachte sportieve variant van die ene hybride. Momenteel is dit exemplaar een one-off, al sluit Mugen een gelimiteerde productie niet uit. Mugen schroefde de 1.5 benzinemotor op door er een supercharger op te monteren, daardoor zou dat blok de helft sterker zijn, zowel op vlak van vermogen als koppel. Mugen pakte ook het IMA elektrisch blok aan. Resultaat is 200 pk en 245 Nm koppel.

Naast de motorische update herken je de Mugen CR-Z aan zijn bredere wielkasten achteraan, nieuwe dempers en grotere remklauwen. Mugen wist ook het gewicht serieus te verminderen, zo'n vijftg kilogram om exact te zijn. Het gewichtsverlies is uiteraard te danken aan het gebruik van carbon. Verder zien we een serieuze vleugel achteraan en merken we Recaro kuipstoeltjes op.

Geruchten gaan dat men er in Japan aan denkt om zelf een sportievere variant van de CR-Z te ontwikkelen, al blijft het daar voorlopig nog bij geruchten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws