Deze Audi A3 heeft 800 pk

Audi heeft intern haar sportafgeleiden, zo hebben ze de S en RS badge. Die zijn opzich al indrukwekkend, maar tuners lijken altijd beter te kunnen, al is beter bij tuning wel erg relatief. Deze Audi A3, jup standaard is het een standaard leasingbakje, werd opgewaardeerd naar niet minder dan 800 pk. De sprint naar 100 werkt hij daarmee af in een indrukwekkende 2,8 seconden. Hij doet dat op standaard banden, dat maakt het alleen nog indrukwekkender.

Dat er iets mis was met deze A3 verrade zijn uiterlijk alvast. Een enorme grille moet immers voldoende koeling geven aan de 3.2 liter die ze uit de TT schroefden. Dat blok krijgt een Turbonetics GT-K1000 turbocharger met zich mee om voor het totaal aantal vermogen te zorgen. AP Racing zorgde ervoor dat het hele gevaarte optijd tot stilstand kan komen. Om ervoor te zorgen dat het blok paste en de wagen met het vermogen overweg kon, plaatste ze er ook het S3 chassis in.

Leuk om weten is, is dat de eigenaar van deze uitgekaste en overpowered A3 er dagelijks mee rijdt. Dat maakt alleen maar duidelijk dat dit project op een werkend exemplaar uitdraaide, en 800 pk in zulke wagens niet altijd nonsens hoeft te zijn.

Via Speedhunters

Laatst gepubliceerd

Reacties (18)

Plaats een reactie
Techno Patat 10:33
afbeelding van Techno Patat

Whoooah, vet! Doet me denken aan forza 4, daar rij ik met mn rood lancia deltatje de aventadors, gtr's, 458, mclaren f1's en dergerlijke volledig zoek! Rond de 600pk :p! Is toch altijd leuk als je ziet dat zo een dingen echt kunnen EN gebruikt worden! geef die beste man eens een medaille!

Yvesw 13:39
afbeelding van Yvesw

Ik blijf het elke keer zonde van de voorbumper vinden... En eigenlijk ook de motorkap en velgen. Zet dit allemaal standaard en je hebt een ongelooflijke wolf in schaapskleren!

Techno Patat 13:55
afbeelding van Techno Patat

@Yves: Zonder die front mounted intercooler graak je nooit aan die 800 trappelende paardjes hoor ;)! Dit is geen need for speed waar je echt voor alles een plaatsje in de auto vindt :p!

Maar een oplossing zoals ik eens gezien heb op de ring vind ik ook goed: plaats een bumper die een beetje lijkt op een M-power bumper en stop daar je intercooler achter...

Yvesw 13:59
afbeelding van Yvesw

@Patat: Er zijn zoveel oplossing... Hij kan bv. een S3 bumper plaatsen en hem gewoon wat meer opentrekken en er een honinggraatgaasje (Scrabble woord alert!) voor plaatsen.
Zoals hij er nu bijstaat zou ik elke dag schrik hebben voor een steentje dat tegen de intercooler vliegt...

Techno Patat 14:10
afbeelding van Techno Patat

Volgens mij zit er toch wel iets voor hoor, maar is het gewoon zo onopvallend mogelijk ervoor geplaatst zodat iedereen die intercooler heel goed ziet :p! Maar jouw oplossing is dus hetgene dat ik bedoel ;)! Bmw doet dat altijd met hun M bumpers, het middelste wat lager laten doorkomen! En dat is wat ik gezien heb op de ring ;)!

Yvesw 14:15
afbeelding van Yvesw

Die buizen van de intercooler lopen daar toch open en bloot? Of zie ik het nu zo verkeerd? :p

En ik weet dat jouw oplossing mijn oplossing is hoor Patat :p

Techno Patat 15:14
afbeelding van Techno Patat

De buizen wel ja, maar die gaan van een steentje niet breken hoor :p! Maar het koelelement ziet er toch een beetje beschermd uit! De vliesjes erin niet, maar vlak voor de buisjes waar de koelvloeistof doorloopt zie ik toch staafjes lopen die een direct impact van steentjes wel verhindert!

Yvesw 16:17
afbeelding van Yvesw

@Patat: Maar jij de kuismaniak zou toch ook gek worden als je intercooler buizen geblutst geraken van allerhande steentjes die rondvliegen... :p

Techno Patat 15:49
afbeelding van Techno Patat

Ja, ik zou het jammer vinden, maar dat weegt niet op tegen hoe blij ik ben dat dit kanon dagelijks gebruikt wordt! Een auto koop je om te gebruiken! Je moet hel onderhouden, proper houden en een beetje vertroetelen! Maar nu ook niet overdrijven hé :p!

Yvesw 16:05
afbeelding van Yvesw

*En toch zie ik er liever een voorbumper op*

Yvesw 16:31
afbeelding van Yvesw

Span maar samen jongens! :p
Ik bedoel gewoon op het feit dat hij er toch een donker honinggraatgrilletje in kan steken eh... Dan valt die AFSCHUWELIJKE intercooler niet op...

Yvesw 17:29
afbeelding van Yvesw

@Ponrow: En een blootliggende intercooler ter grootte van een kleine 1.2 motor is niet te Sjonny? :p

Yvesw 22:12
afbeelding van Yvesw

Wat zeg jij nu joh! :p Audi is het enige "Premium" Duitse merk dat niet geheel uit sjonniebakken bestaat mettertijd... Of is de A2 dan zo'n tjoeningbakske? :p Daartegen staat BMW waarvan gewoon ELK model door Sjonnies wordt gereden... :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws