Hennessey geeft meer details over VelociRaptor 6x6

2017_6x6-hennessey-velociraptor_02

Want 6x6 is het nieuwe 4x4.

Het succes en de waanzin van de Mercedes G63 AMG 6x6 heeft heel wat mensen geïnspireerd om ook hun eigen versie van de uiterst capabele en peperdure offroader te bouwen. Want zelfs met een prijskaartje van ruim 470.000 euro had De Ster de populariteit van zijn 6x6 onderschat. Intussen worden er drie-assige offroaders gebouwd op basis van de Land Rover Defender en nu dus ook Ford F-150 Raptor pickup.

In sé is de VelociRaptor al een door Hennessey getunede F-150 Raptor maar daar voegt de Texaanse tuner nu dus een derde as aan toe. En ook de twin turbo EcoBoost V6 krijgt extra upgrades in de vorm van nieuwe turbo's, nieuwe inlaat, nieuwe intercooler, nieuwe uitlaat en gereprogrammeerde ECU om het vermogen richting 600 pk en 843 Nm koppel te tillen. Daarmee knal je de all American 6x6 in slechts 5,1 s naar de 100 km/h.

 2017_6x6-hennessey-velociraptor

Voor maximumtractie kan je het differentieel van elke as individueel blokkeren en zijn er nieuwe 20-duims wielen met specifiek offroadrubber. Ook de ophanging kreeg een upgrade en heeft nu langere veren en dempers met externe reservoirs van de specialisten van Fox. Optisch krijgt de Velociraptor 6x6 nog specifieke bullbar en extra LED-verlichting.

Voor wie het gerust nog wat meer mag zijn heeft Hennessey nog een resem opties in de aanbieding zoals een Brembo-upgrade voor de remmen met grotere remschijven met zes zuigers, grotere wielen, extra LED-verlichting, individuele interieuropties, elektronische updates of zelfs bepantsering.

Met een prijskaartje vanaf 349.000 dollar is de VelociRaptor 6x6 behoorlijk aan de prijs maar wel nog steeds goedkoper, krachtiger én exclusiever dan de G63 AMG 6x6 waarvan Mercedes er uiteindelijk een 100-tal gebouwd heeft.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws