Wheelsandmore Cummander spuit 810 pk de baan op

Wheels and more Cummander tuning Mercedes-amg

Het Duitse WheelsAndMore komt met een aangepaste versie van de Mercedes-AMG GT 4-door op de proppen. Die "Cummander" (typefout noch 1 april) pakt uit met 810 pk, 1.030 Nm koppel en een setje dikke velgen.

Hoewel we nog steeds van mening zijn dat de nieuwe CLS eigenlijk een volbloed AMG-variant verdient (en een stationwagenversie), kunnen we de Mercedes-AMG GT 4-door best smaken. Al zeker in de versie die WheelsAndMore er van wist te maken. Want met 810 pk voorin is dit een beest op 22-duims wielen.

Pferden for days

De Duitse tuner voorziet dan ook een upgradekit voor de 4-liter V8. Die tilt het vermogen van 639 pk en 900 Nm naar een stevige 810 pk en 1.030 Nm koppel. Kostprijs voor zo'n "Stage 3"? 19.244 euro, inclusief plaatsing! Anders gezegd; zowat een tiende van de aankoopprijs voor zo'n 4-door.

Wheels and more Cummander tuning Mercedes-amg

Naast een motorische upgrade lepelt WheelsAndMore ook nieuwe velgen onder de Mercedes. De tuner ging voor 22-duims velgen rondom die zich achteraan in maar liefst 335 mm breed rubber laten nestelen. Desgewenst kan je ook nog de software voor de luchtvering laten hercoderen zodat je Mercedes-AMG GT 4-door een stukje dichter tegen de grond kan rollen.

Wheels and more Cummander tuning Mercedes-amg

Tenslotte nog een sidenote over de naam Cummander.; volgens WheelsAndMore flirt die vulgaire naam met kracht en toewijding. Al hadden ze beter even opgezocht wat dat woord in straattaal net wil zeggen. Laten we het houden op "hij die ontvangt"...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws