XDelete-app transformeert je xDrive om naar achterwielaandrijving

BMW xDrive xDelete app

BMW biedt steeds meer modellen aan met xDrive-vierwielaandrijving. Veilig en handig, maar niet meer dat achterwielaangedreven rijplezier van weleer, zo vindt een Oostenrijkse tuningbedrijfje. Dat biedt nu een xDelete aan, een app aan die je xDrive kan omzeilen.

Het principe is simpel: de app aankopen, je smartphone via de nodige adapters aansluiten aan de diagnosestekker, en op je telefoon de app inschakelen. De handleiding van xDelete is iets uitgebreider en staat vol waarschuwingen, dus we vermoeden dat de app niet helemaal zonder risico’s is. Temeer omdat RBT Tuning, het bedrijfje achter xDelete, fijntjes vermeldt dat je fabrieksgarantie vervalt als je de app gebruikt.

Nochtans is het idee erachter niet vergezocht: moderne BMW’s met xDrive gebruiken software om te bepalen wanneer de auto vermogen van de achterwielen naar de voorwielen moet sluizen. Door die koppeling softwarematig open te houden, blijft dat vermogen op de achterwielen. Al moet gezegd dat xDelete voor sommige modellen ook een “AWD Sport”- en “AWD Snow”-modus voorziet, die de voorwielen alsnog inschakelen.

RBT Tuning kan de app nog niet op alle xDrive-modellen aanbieden. Een overzicht van wat wel al kan, vind je op hun website.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

bmw

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:21
afbeelding van Techno Patat

Ik vraag dit voor een vriend, zeker niet voor mezelf. Maar bestaat dit niet voor 4-matic ook? Die vriend van me baalt dat de facelift E53 AMG zonder mechanische veranderingen wél de ‘drift’ mode krijgt en de pre-facelift niet :p!

Er moet toch iemand zijn die die 4-matic delete ook kan maken :p?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws