Mazda 3 onthuld

De huidige mazda 3 was nooit een verkoopssucces in België, ondanks de mps die met zijn geblazen 2.2 liter kon pronken met een muur van vermogen. Daarom dus was het hoog tijd om een opvolger voor te stellen, wat normaal voorzien was voor de Los Angeles auto show op 19 november precies. Maar zoals tegenwoordig eerder regel dan uitzondering is, zijn er voortijdig officiële foto's vrijgegeven van de nieuwe '3' sedan. Nog geen teken van de hatchback die zijn intrede pas begin 2009 zou maken, maar aan deze foto's te zien zal die ook het wachten waard zijn.

Alle nieuwe wagens bij Mazda vallen binnen de 'zoom zoom' spirit wat ook nu duidelijk te zien is aan de 3 die op het eerste zicht een gekrompen 6 lijkt, maar is dit nu echt zo slecht? De voorbumper moet toch de broers van elkaar scheiden: de 3 heeft de bovenste luchtinlaat verloren, en krijgt aparte mistlichten en dito behuizing mee. Het wat forse kontje heeft nog wel genoeg dynamiek om het geheel er mooi uit te laten zien.

Zoals het bij een Amerikaanse lancering hoort, wordt de 3 enkel met grote benzine motoren voorgesteld. 2.0 en 2.5 liter grote varianten zijn voorzien voor de plaatselijke markt, maar daar zullen natuurlijk een aantal uitvoeringen worden bijgevoegd voor de Europese markt. Al ware het maar om de groene jongens stil te houden, en de huisvaders hun stinkende diesels te gunnen.

 

Mazda 3

Mazda 3

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
pieter 10:58
afbeelding van pieter

Wat een achter bumper, jeetje

Joeri 16:09
afbeelding van Joeri

Die zoom zoom spirit ziet er ni slecht uit

Wim 12:46
afbeelding van Wim

idd lange achterbumper, maar voor de rest top

pieter 13:40
afbeelding van pieter

Wordt ongetwijfeld een populaire wagen in het Tuning milieu

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws