Dilemma: Seat Exeo of Audi A4?

Seat heeft met de 'nieuwe' Exeo een nieuw segment betreden, daar waar de (vorige generatie) Leon steken liet vallen probeert Seat nog wat brokstukken (met op basis van de 'oude' Audi A4) bijeen te sprokkelen. Kopers die net op het punt stonden een 2dehands Audi A4 aan de hand te doen staan nu voor een waar dilema. De Seat Exeo of Audi A4?

Om het sommigen wat makkelijker te maken sommen wij wat pluspunten en minpunten van beide modellen op.

Seat Exeo:

De Seat Exeo moet op gebied van rijdynamiek en comfort alvast niet onderdoen voor de Audi. De Exeo, die al leverbaar is vanaf € 22.290, zal met die prijs een vaste waarde krijgen op het gebied van zakenauto's. De Exeo is zopas leverbaar in break-variant, wat natuurlijk weer een afgeleide variant is van de Audi A4 break. De Exeo wordt leverbaar met de motoren die voor de Audi A4 ook beschikbaar waren, zoals bijvoorbeeld de TDI motoren met common-rail. Met als uitrustingniveau 7 airbags, een boordcomputer, ESP,... kan hij zich wel behoorlijk uitgerust noemen.

'oude' Audi A4.

De Audi A4 die hier te vinden is doet je hart 2 keer sneller kloppen. Deze A4 heeft 8.500 km op de teller en is dus zo goed als nieuw. Hij beschikt over 1.9 TDI met 115 pk terwijl de basis Exeo met 800 euro duurder een schamele 1.6 aanbiedt. Als opties beschikt deze A4 over ABS, Airco, boordcomputer, zetelverwarming, stuurbekrachtiging, centrale vergrendeling,... ook niet mis dus.

 

Ga je dan voor een nieuwe Exeo of een A4? Mijn keuze is nog steeds niet gemaakt, maar het zou me niet verbazen mocht Seat nog met een cabrio-versie en een extra snelle variant komen aanlopen. Laat je keuze horen in het forum.

 

 

 

Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
VonStroke 21:23
afbeelding van VonStroke

Ik zou zeggen A4, maar eigenlijk lieg ik. Ik denk er niet aan om voor een van beide mijn spaarpot stuk te slaan.

citrofiel evil twin 21:26
afbeelding van citrofiel evil twin

@Vonstroke: Waarom de A4?

Wim 09:46
afbeelding van Wim

A4 nu, maar binnen 4 jaar een oude exeo ofzo, zal sneller zijn waarde verliezen

Tom 11:27
afbeelding van Tom

A4 , de snobwaarde van de badge doet veel helaas .

VonStroke 10:34
afbeelding van VonStroke

@Citrofiel evil twin: Omdat ik het origineel meestal wel verkies boven de kopie en omdat je voor minder centen een evenwaardige auto kan hebben die meer opties heeft. Keuze lijkt me snel gemaakt. Het aantal km's die een auto gelopen heeft maakt tegenwoordig weinig of niets meer uit. Meestal zijn ze maar echt goed ingereden vanaf 150.000, met name diesels heb ik mij laten vertellen.

Koen 09:25
afbeelding van Koen

Altijd de Seat Exeo!! Waarom? De Exeo is een doorgedreven A4 waar alle kinderziektes uit zijn, dus je krijgt de techniek van Audi waar de fouten uit gehaald zijn voor de prijs van een Seat ... Daarnaast, wie doet een degelijke Audi A4 na slechts 8.500 van de hand? Wat is er met deze auto al gebeurd? Heeft ie misschien al meer in de garage gestaan dan rondgereden ... Neen, geef mij dan maar de zekerheid van een nieuwe auto waar ik alles zelf kan kiezen zoals ik het wil en dat voor een aardig prijsje!!

Chuwie 00:47
afbeelding van Chuwie

Wel een nieuwe exeo of een 2 dehands a4..
Valt mijn keuze voor de exeo..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws