Gaat Opel Antwerpen dan toch dicht?

We haalden een beetje opgelucht adem toen we hoorden over de verkoop van Opel aan Magna. Daarmee werd de toekomst van het Duitse merk gered en waarschijnlijk ook die van de Antwerpse fabriek. Nu, een kleine week na de verkiezingen lekt een document, daterend van 27 mei uit, waarin staat dat Opel dan toch de fabriek in Antwerpen zal sluiten. Ontslagnemend minister van economie Peeters reageert als volgt: "Een sluiting van Antwerpen is mij nooit meegedeeld, laat staan officieel bevestigd". Toch meldt het weekblad Trends dat de Duitse minister van economie een document in zijn bezit heeft waarin de sluiting deel uitmaakt van een herstructureringsplan.

Maandag gaat een delegatie van de Vlaamse regering praten met Magna. Het document van 27 mei is een stand van zaken waarin de - toen nog - drie kandidaat-overnemers tegen elkaar werden afgewogen. Het plan van Magna voorziet volgens dat verslag de sluiting van Antwerpen en Luton. Het ging gepaard met 9.600 ontslagen in Europa. Volgens de Duitse krant Die Welt zou Magna zelfs 11.600 ontslagen plannen. De fabriek zou worden gesloten of verkocht. De vakbondsmensen zeggen van niks te weten over een eventuele sluiting. Wel beseffen ze dat er een overcapaciteit is, maar er zou zijn afgesproken de afslankingen te verdelen over de verschillende vestigingen. Het wordt dus bang afwachten tot maandag. Bij Opel Antwerpen werken 2.600 mensen, waaronder 385 bedienden.

Bron: De Morgen

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Hannes 10:10
afbeelding van Hannes

Dat was toch te verwachten, voor dat GM opel te koop zette was er al sprake van een afslanking van 10.000 werknemers. luton + antwerpen = 10.000 man. Aangezien sluiten in duitsland geen optie is en magna samenwerkt met russen was het logisch dat antwerpen zou sneuvelen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws