Komt er een elektrische Porsche 911?

Een elektrische sportwagen. We zijn er ondertussen al een beetje mee vetrouwd. Niet enkel Tesla, maar ook Fisker kon een verdomd knap staaltje technologie voorschotelen. En dan heb je nog de vele geruchten. Want de op dit moment gevestigde waarden inzake 'supercars' kunnen niet achterblijven op ecologisch vlak. Dieselen, hybride en uiteindelijk elektrisch. Het fenomeen is Porsche al lang niet meer onbekend. Denk maar aan de omstreden Cayenne diesel.

En qua elektrisch geweld... de 911? De discussie is alvast heftig aan de gang binnen de hoge rangen van Porsche. Een productieplan is er nog niet.  Maar, raar maar waar. Mocht Porsche een elektrische

911 bouwen, zou ze niet eens de eerste zijn die een elektrische Porsche bouwen. Tuner aan huis, RUF, is namelijk al bezig aan de productie van de Greenster. Een EV 911 cabrio. Maar, Durheimer zegt "while RUF's creation is a masterpiece, it doesn't have to deal with the production-vehicle realities of ample cargo room and light weight that a Porsche-built 911 EV would require."

Of hij gelijk heeft laat ik in het midden. Wat ik wel wil zeggen is dat de 911 cabrio EV van RUF een pareltje is. Met een relatief zwaar gewicht van 1.695kg kan de wagen toch in vijf seconden sprinten naar 100km/u. Dat komt door de 362pk aan vermogen onder de kap. Kan Porsche beter? Of gaan ze het anders aanpakken? Ik zou er alvast mijn werk van maken.

via motorauthority

 

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws