Chevy Volt wordt uitgesteld

Met haar troebele geschiedenis wat betreft verbruik en zuinigheid (met het gekende gevolg), leek er een lichtpuntje te zijn in de toekomst van GM met de aankondiging van de Chevy Volt. Maar, die Volt zou wel eens langer op zich kunnen laten wachten dan eerst voorzien. Eerst stond november 2010 aangevinkt in de agenda voor de lancering van de elektrische Volt. Maar de ontwikkelingen lopen vertraging op. De Volt zou dus niet op tijd klaar geraken. Door de vertraging die de Volt nu zal oplopen, heeft GM schrik dat de concurrentie hen zal inlopen. En terecht, want Toyota zit niet stil wat betreft elektrische wagens.

En dan doet er zich nog een tweede probleem voor. Het verslag vertelde ook dat de Volt commercieel niet haalbaar zou zijn. Al is dat opzich geen probleem. Toyota deed hetzelfde met de Prius. Ontwikkelingskosten worden verdeeld over verschillende jaren/modellen en op lange termijn komt het geld terug in de schuif.

Op de winst- of verliescijfers van GM, is het nog een maand wachten. In september zullen de eerste  financiële cijfers bekend gemaakt worden sinds de aanvraag van chapter 11.

 

via autocar

 

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws