Volkswagen lanceert 1.2l TSI voor Polo, Golf en Golf Plus

Op het Engine Symposium te Wenen heeft Volkswagen dit jaar enkele nieuwe motoren voorgesteld. Eentje in de reeks was een nieuwe 1.2 liter TSI die we vanaf heden in de Polo, Golf en Golf Plus zullen terugvinden. Het blok is 105pk sterk en heeft de beschikking over 175Nm koppel bij 1.500rpm. Het blok is uit aluminium en krijgt de direct ingespoten technologie samen met een turbocharger. Het gerucht gaat eveneens de ronde dat dit blok ook gebruikt zal worden in de aankomende A1

 

Volkswagen heeft naast het bekendmaken van motoren ook een prijs ontvangen. Ze hebben voor het derde jaar oprij de "Engine of the Year" gewonnen. Dit jaar deden ze dat met hun 1.4TSI.

via WCF

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Ponrow 19:36
afbeelding van Ponrow

ja en hoe lang is de yeti al beschikbaar?

Joeri 20:46
afbeelding van Joeri

Een gelijkaardige motor was ook al te vinden in de A3 maar deze motoren krijgen lichte aanpassingen voor elk merk en toepassing, deze zijn nu dus ook beschikbaar bij VW.

Wim 16:43
afbeelding van Wim

1.2 zit ook al in de A3: https://autofans.be/content/live-op-iaa-deel-3-audi-lamborghini-en-bentley Dus hij komt zeker in de A1

audifiel 20:02
afbeelding van audifiel

volkswagen is goed bezig op motorvlak! de 1.2tsi is toch veel voordeliger op vlak van belastiingen dan een ongeblazen 1.6 en ze hebben toch elk 105pk! en hij is toch ook zuiniger!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws