BMW 3 Coupé en Cabriolet facelift voor 2010

UPDATE: 335is gerucht De nieuwe 3-serie is niet ver af, hij wordt ergens in 2011 verwacht. Desalniettemin vond BMW het nodig nog even de Coupé en Cabriolet van een facelift en een nieuwe motor te voorzien. Vanvoor zien we een gewijzigde bumper en lichtblokken met een iets andere vorm. Vanachter zijn alleen de achterlichten licht gewijzigd.

De 3 Coupé zal nu ook met BMW's vierwielaandrijvind systeem "xDrive" beschikbaar zijn. De Cabriolet krijgt dan weer een nieuw soort leder dat de temperaturen van de zetels niet te hoog laat oplopen. Onder de kap wordt de 3.0 zis-in-lijn biturbo van de 335i vervangen door de nieuwe 3.0 turbo uit de 740i en de 535i Gran Turismo. De 3 liter heeft nu nog maar één turbo, maar wel één met twin scroll techniek. Zo levert hij nog altijd 306 pk, maar omdat de turbo nu over een groter toerenbereik wordt gespreid, heeft hij minder last van turbolag.

Update: Om het gat op te vullen tussen de 306 pk sterke 335i en de 420 pk sterke M3, zou er een 322 pk(VS) sterke 335is op de markt komen. De 335is moet zijn kracht halen van de 3 liter zescilinder uit de 335i, maar dan met twee turbo's in plaats één. Dit alles valt te lezen in een gelekt document van BMW Canada.

BMW 3 Coupé Cabriolet 2010
BMW 3 Coupé Cabriolet 2010
BMW 3 Coupé Cabriolet 2010
BMW 3 Coupé Cabriolet 2010
335i motor

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 15:56
afbeelding van Anonieme gebruiker

Ben vorige vrijdag mijn nieuwe 325i cabrio gaan halen. Sublieme wagen, en voor mijzelf mooier dan de facelift.
Vooral de schuine stukjes die men onderaan in de spoiler vooraan heeft weg gelaten zijn knap.
Ook de "gewonere" 3-reeks lichten vooraan vind ik geen verbetering.
Wat die hard top betreft : Is een zegen als je de wagen heel het jaar door gebruikt en regelmatig gewoon op straat parkeert (veiligheid). Vind ik persoonlijk trouwens ook mooier dan een soft top, werkelijk 2 wagens in 1 - de "gesloten" lijn is prachtig.
Nu ja, smaken verschillen, maar niemand kan voorbij aan het enorme rijplezier dat een BMW verschaft !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws