What's in a name: Renault Clio S

Renault heeft al een hele reeks sportievere versies van haar kleine Clio op de markt gebracht; na de Clio GT en de Clio RS en in afwachting van een Gordini-afgeleide, heeft Renault nu een Clio S bedacht. Bij deze wagen draait het vooral om de looks, eerder dan de rijcapaciteiten van de wagen. De Clio S moet refereren aan de formule die Renault begin jaren '90 ook uitbracht voor dit model. Je vindt heel wat opsmuk rondom deze wagen.

Zo zien we een wit inzetstuk voor de bumper, witte achterspoiler en spiegels, witte striping over de zijkant en het dak. Ook in het interieur komt het 'S'-thema terug met daarnaast ook een lederen stuur, inzetstukken voor het dashboard, en een witte afwerking voor de middenconsole.

De Clio S modellen zijn gebaseerd op de Expression-uitrustingsniveau's en de koper krijgt de keuze tussen - hou je vast- een 1.2 benzine met 75 pk (in Engeland), een 1.2 TCe met 100 pk en een 1.5 dCi met 85 pk. Kleurkeuzes zijn beperkt tot Glacier White, Pearl Black, Capsicum Red en Extreme Blue. Je kan de wagen sinds kort in België bestellen, in Nederland opteert de importeur alvast voor een eigen versie, in plaats van de Clio S in te voeren. Prijs in België ligt op 15.350 euro voor de TCe benzineversie en 16.750 voor de dCi-dieselversie.

Renault Clio S
Renault Clio S
Renault Clio S
Renault Clio S
Renault Clio S

Bron: WorldCarFans

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
BertR. 23:52
afbeelding van BertR.

Volgens de car configurator van Renault is hij al zeker een week in België te bestellen.

Sven 07:35
afbeelding van Sven

@BertR.: bedankt om verder te zoeken dan ikzelf :), ik heb het aangepast

jm 10:09
afbeelding van jm

Jullie citeren:"De Clio S modellen zijn gebaseerd op de Expression-uitrustingsniveau's en de koper krijgt de keuze tussen - hou je vast- een 1.2 benzine met 75 pk"

Waar haalden jullie die informatie???
Wie kan er mij zo een wagen leveren?

Sven 13:34
afbeelding van Sven

De 1.2 met 75pk lijkt enkel voor de UK bestemd te zijn (vanwaar we het hebben overgenomen; zie bron onderaan artikel), aangezien er op de Belgische site niets over te vinden is. De andere versies kan je gewoon configureren op de site of bestellen bij de dealer.

jm 13:45
afbeelding van jm

Die "in Engeland" stond niet in jullie oorspronkelijke bericht,
door die lullige informatie liep ik gisteren alvast een verkoop mis, waarvoor bedankt!
Met dergelijke info is niemand gediend, in de toekomst misschien eens beter jullie bronnen checken...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws