Volkswagen wil Beetle herlanceren

Individueel aanpasbare stadswagentjes voor een relatief dure prijs. Het is een luxesegment op zich geworden. Mini startte ermee en de Fiat 500 en nu ook de Audi A1 eten mee van dezelfde koek. Volkswagen zou graag een deel van die markt met haar badge willen en zet daarvoor retro-geschut in. Ze halen namelijk de New Beetle vanonder het stof. De Beetle werd twaalf jaar geleden geïntroduceerd en kon nooit aan de hoge verwachtingen voldoen. Een te hoge prijs, te weinig plezier en een te vreemde vorm, het droeg er allemaal op haar manier aan bij.

Maar ze willen het bij Volkswagen dus nog eens op proberen, dit maal met de individualiseringscursus die ze bij Mini en Fiat leerde. De nieuwe Beetle zou een vernieuwd chassis krijgen dat iets breder uitvalt dan het nu gekende model. Daardoor zou de rijervaring alvast beter moeten worden. Maar het grootste aandeel in rijervaring komt uiteraard vanuit het vooronder. Daar zou een 210 pk sterke 2.0 liter schuilen, de top variant. Verder vinden we ook een 105 pk sterke 1.2 l en een 160 pk 1.4 liter. Dieselen zullen we kunnen met een 105 pk sterke 1.6 en een 140 pk sterke 2.0.

Beetle Ragtser

Uiteraard staat er ook een hybride op de planning. Die zou dezelfde techniek krijgen als de Jetta CC die dit jaar in Detroit stond. Aandrijving zou een 150 pk sterke benzinemotor (turbocharged/supercharged) zijn met 1.4 liter longinhoud, gekoppeld aan een 27 pk sterke elektromotor.

Beetle Ragtser
Beetle Ragtser
Beetle Ragtser

Via Autocar

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
autofan 20:30
afbeelding van autofan

ik vind de huidige dan ook echt niet gelukt...

Joris 12:34
afbeelding van Joris

hot rod styling...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws