5 sterren voor de nieuwe Alfa Romeo Giulietta

We hebben er bijzonder lang moeten op wachten, maar vanaf 21 juli staat de nieuwe Giulietta eindelijk bij de dealers. De opvolger van de 147 zal kunnen pronken met de titel van veiligste compacte wagen ooit. Dat heeft de Giulietta te danken aan zijn 5 sterren op de Euro NCAP crashtest, oftewel een score van 87 op 100. 

 

In dit geval zijn de scores op de individuele proeven als volgt. 97% voor volwassenen, 85% voor kinderen, 63% voor voetgangers en 86% voor veiligheidshulpmiddelen. Die hoge scores heeft de Giulietta aan verschillende zaken te danken. De dynamische stabiliteitsregeling (Vehicle Dynamic System) beheert functies zoals de vertrekhulp voor hellingen (Hill Holder), de tractiecontrole en de noodremhulp maar ook het MSR-systeem dat voorkomt dat wielen blokkeren wanneer men het gaspedaal loslaat. DST (Dynamic Steering Torque), Electronic Q2, dat de aanwezigheid van een zelfsperrend differentieel ‘simuleert’ en het gloednieuwe Prefill-systeem. Dat laatste waarschuwt de remmen dat het gaspedaal werd losgelaten om zo de interventietijd en dus de remafstand in te korten.

De Giulietta heeft zijn uitstekende score weten te behalen ondanks het feit dat er slechts 4 prototypes gebouwd zijn geweest. Een resultaat van duizenden uren virtuele computersimulaties en doorgewinterde efficiëntie van bij het begin van het ontwerpproces aan. 

Als potentiële koper is het goed om zien dat veel van de veiligheidsuitrusting op de Giulietta standaard komt. Standaard krijg je zes airbags (waarvan twee meerfasige exemplaren), driepuntsgordels met dubbele gordelspanners en krachtbegrenzers en SAHR-hoofdsteunen (Self-Aligning Head Restraint). Dat zijn nieuwe hoofdsteunen van de tweede generatie, met een in de rugleuning van de voorzetels ingebouwd systeem dat de hoofdsteunen bij een aanrijding dichter bij de hoofden van de inzittenden brengt om de effecten van een whiplash te verzachten.

De Giulietta zal vanaf 21 juni bij de dealer verkrijgbaar zijn met een vanafprijs van 20.060 euro. Voor dat geld beschik je over de 1.6 JTDm van 105 pk (320 Nm) in Progressionuitvoering. 

Alfa-Romeo-Giulietta-2010-1

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 23:52
afbeelding van Quin

Vorige week 1 zien staan op de parking van m'n werk, vreemd genoeg. Geen idee waar hij van kwam, maar het was leuk om te zien ;).

Quin 12:09
afbeelding van Quin

Corelio Publishing (uitgeverij van De Standaard, Nieuwsblad, ...). Maar nu ik eraan denk, er was vorig weekend een rijtest van de Giulietta in De Standaard. Vandaar waarschijnlijk :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws