Audi verkoopt 1 miljoen wagens in China

Niet alleen General Motors ziet haar omzet groeien in China, ook Audi kan er een mijlpaal bijzetten. De jongens uit Ingolstadt hebben er hun 1 miljoenste wagen verkocht, een metallic blauwe Q5. Audi is geen groentje op Chinese bodem, ze produceren er al wagens sinds 1988, nog lang voor de grote boom die China vandaag kent. Het merk ging destijds naar China met de Audi 100 die daar ook geassembleerd werd.

Datzelfde jaar werd er een akkoord bereikt met de assemblagesite Changchun voor het in elkaar boksen van meerdere Audi's. Van de 1 miljoen verkochte wagens werden er 950.000 gebouwd in Changchun. De overige 50.000 werden geïmporteerd. Vandaag rolt de Q5, de A4L en de A6L er van de band.

Audi wil trouwens nog beter doen en markleider blijven in het premium segment. Zo vergrootte het de capaciteit van de fabriek met een extra hal waardoor de capaciteit toenam tot 300.000 stuks per jaar. Daarnaast wil Audi binnen dit en drie jaar 243 nieuwe dealers openen, waardoor het totaal aantal op 400 stuks komt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws