Hyundai Blue² Concept kiest voor waterstof en elektriciteit

Ook Hyundai speelt een thuismatch op het salon van Seoul en laat er de Blue² Concept zien. De naam is een samentrekking van Hyundai's 'Blue Drive'-label en het nummer 2 van H², het symbool voor waterstof. De waterstofceltechnologie wordt gecombineerd met een electrisch systeem met een piekvermogen van 120 pk en een waterstofverbruik van 2.9l/100 km. Hyundai gebruikt als designtaal 'Intersected Flow', iets wat moet staan voor innovatieve en dynamische ontwerpen.

Vooraan en achteraan zorgen LED-panelen ervoor dat je de status van het voertuig kan zien. Ook is de wagen uitgerust met een bestuurdersherkenning, waarbij de deuren automatisch openen als de bestuurder eraan komt. zijspiegels worden vervangen door camera's en als toevoeging krijgt de wagen ook een camera op het dak.

Het asymmetrische design van de Veloster smaakt naar meer, want in het interieur van deze Blue² wordt voor een asymmetrisch dashboard en gelijkaardige deuren gekozen. Hyundai zorgt tevens voor een systeem dat de lucht ioniseert en zuivert.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kenny 07:42
afbeelding van Kenny

Eindelijk nog eens iemand die het nut van waterstof in ziet :-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws