Volkswagen doet een bod op Opel

Zoals het gezegde zegt: waar rook is, is vuur. En niets is minder waar. Eerder waren er al eens geruchten dat het Duitse concern Volkswagen het zorgenkind van General Motors, Opel, zou willen opkopen. GM maakte een tijdje geleden bekend dat Opel steeds opnieuw in rode cijfers duikt maar ontkende elke kans op verkopen. Het Duitse magazine Manager Magazin weet beter en zegt dat Volkswagen een bod deed op Opel. Hetzelfde magazine zegt ook dat de geboden som voor General Motors niet voldoende was.

De onderhandelingen kunnen dus volop van start gaan. Volkswagen is er immers niet vies van om een speler in de middenklasse op te kopen en terug winstgevend te maken. Kijk naar Audi of Skoda. Om welk bedrag het gaat is niet bekend.

Mocht je jezelf afvragen waarom Volkswagen in godsnaam Opel zou willen overkopen, het is best simpel. De Duitsers hebben een heilige schrik dat de kennis van Opel in handen van de Koreanen (Hyundai, Kia) gaat vallen. En zowel Hyundai als Volkswagen willen de grootste constructeur ter wereld worden/zijn, en dan gun je mekaar niets.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:01
afbeelding van Techno Patat

Mijn god zeg, op den duur ga je geen motorkap kunnen opendoen zonder die verdomde 1.9 tdi van volkswagen tegen te komen!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws