Leverancier vraagt faillissement aan voor Saab Tools

Update bij 'Meer lezen'! Met gisteren het nieuws dat de productie bij Saab nog even zal worden uitgesteld, en de negatieve gevolgen daarvan op de beurs, komt er vandaag opnieuw slecht nieuws voor Saab. En dat na een reeks van positieve berichten. Een woordvoerder van Saab maakte vandaag bekend dat de leverancier SwePart Verktyg het faillissement aanvroeg voor Saab Tools, een belangrijk onderdeel van Saab.

Het zou gaan om 550.000 euro. Dat lijkt opzich geen groot bedrag, maar dat maakt meteen duidelijk hoe diep Saab momenteel in de financiële put zit. Saab Tools is verder een zeer belangrijk onderdeel van het concern. Het is een aparte entiteit die dient als onderpand voor de lening die de Europese investeringsbank de Zweden gaf. Victor Müller, CEO van Saab, wenste nog niet te reageren. Laat ons hopen dat de Chinezen van zich laten horen en dat half miljoen er even bij storten.

Update 16u00: Saab meldt het volgende: "Saab Automobile Tools AB reached agreement on payment terms with the supplier that filed for bankruptcy, thereby resolving the issue." Er is dus geen sprake meer van een faillissementsaanvraag voor Saab Tools.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws