Jammer: Mazda stopt RX-8 productie

Na de MX-5 is de RX-8 mijn favoriete Mazda, knappe sportwagen, leuke deuren en vooral een wankel-motor. Helaas is de RX-8 nu uit productie gehaald wegens tegenvallende verkopen. Het milieu zit daar ook voor iets tussen. De wankel-motor is bekend om zijn niet-zo-zuinigheid en hoge emissie en dat is tegenwoordig niet meer toelaatbaar. Wetende dat een koe in de wei meer CO2 produceerd dan een RX-8 kan ik dat alleen maar spijtig vinden...

Mazda verkocht slechts 1134 RX-8'n vorig jaar, dat is niet te best en 2011 was geen verbetering. In juli reeds 21% minder dan het jaar ervoor. Momenteel zijn er nog slechts enkele dealers die een gloednieuwe RX-8 in stock hebben staan. Hoewel dit het einde lijkt voor de wankelmotor, denken ze bij mazda nog niet aan het einde. Zij hebben nog steeds plannen om een wankel-motor te gebruiken zij het wel in modellen die niet het sportwagen-imago hebben.

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Mesoerrie 18:22
afbeelding van Mesoerrie

Inderdaad jammer. Ik vind het een prachtige eigenzinnige wagen. Helaas is ie wat op leeftijd gekomen...

Adolf Van Oostende 00:38
afbeelding van Adolf Van Oostende

Genekt door de taksen : is eigenlijk maar 1300cc maar je betaalt rijtaks voor 2600cc .
(ik weet niet of dit door fiscus komt of dat Mazda de RX-8 hier als 2600cc verkoopt omwille vd "prestige" v grotere cilinderinhoud of omdat uitstoot voor 1300cc ander te hoog zou zijn ? )

En ook het verbruik is voor velen te hoog met de huidige benzineprijzen .

In Duitsland verkopen ze voor de RX-8 een lpg-installatie met vloeibare lpg-injectie , hier helaas blijkbaar niet .

Uw reactie