Honda werkt aan nieuwe Civic Type R

De Civic is nog steeds populair, dat merken we aan het aantal keer ons artikel werd gelezen van diens nieuwste generatie (&zie foto rechts). De negende generatie ziet er vooral knapper uit, maar er lijkt een nog straffere variant te komen. Volgens de Britten werkt Honda namelijk opnieuw aan een Type R, en dat is voor velen van ons goed nieuws. Honda zou kiezen voor een 2.0 liter met een vermogen van zo'n 213 pk, gekoppeld aan een zestraps versnellingsbak. Daarmee zou de sprint naar 100 km/u in 6,5 seconden gebeuren, de topsnelheid ligt op 241 km/u. Update: sommige bronnen denken dat de nieuwe Type R een turbo zal krijgen!

De type R krijgt, zoals het altijd gaat met zulke sportievere modellen, een agressievere bodykit. Reken op een vernieuwde grille, lagere lippen en vernieuwde diffusor achteraan. Ook de spoiler en sideskirts zijn niet te vergeten. Honda zou ook een vernieuwde ophanging in de Type R schroeven die het, volgens de bron, gaat opnemen tegen dat van de Golf GTI.

De Civic Type R zou er in vijfdeurs komen tegen 2013 met een vanafprijs van 26.822 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 19:44
afbeelding van Techno Patat

Da's dan al de derde generatie Type R's met zo goed als evenveel PK's...

Nuja, vooral in de UK zullen ze goed slijten, daar is een diesel spotwaardig en word je doodgesmeten met type r's, GTI's en consoorten :o!

Techno Patat 16:15
afbeelding van Techno Patat

@bizkid: Het moet niet meer zijn, maar het mag toch altijd net een tandje meer hebben vind ik ;)! En niet 3 pk's ;)! Er moet toch evolutie zijn... Dat de lage motoren lichter worden ok, maar het top model moet er toch op vooruit gaan...

barry 14:28
afbeelding van barry

Revieuw van clarkson klopt niet helemaal helaas, hij wilde de eerste zijn om de Fn2 te testen, ging niet door dus hij was pissed, en sleutel piepje in contact hahaha als dat het ergste is....

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws