Nick Reilly (Opel) met pensioen

GM-topman Nick Reilly heeft besloten om met pensioen te gaan. De man was 37 jaar lang werkzaam bij Opel maar besloot op zijn 61e met pensioen te gaan. Vanaf 1 januari 2012 zal Karl Stracke zijn taken als hoofd van General Motors Europe overnemen. Stracke begint vanaf nu reeds mee te lopen in het GM Executive Operations Committee. Gedurende zijn loopbaan bekleedde hij verschillende functies. Sinds 2009 was hij belast met het herstructureren van General Motors in Europa.

Daarvan kan je je hem nog wel herinneren, toen hij lijnrecht tegenover de vakbonden kwam te staan bij de sluiting van Opel Antwerpen. “Nick Reilly has answered the call for GM at every turn,” klinkt het uit de mond van CEO Dan Akerson.  “He returned to Europe and successfully led the turnaround of our operations there during one of the most tumultuous times in our company’s history.” De arbeiders bij Opel Antwerpen zullen daar wel even anders over denken. Reilly zal nog tot maart 2012 aanblijven als adviseur.

Karl Stracke is 55 en werd in maart 2011 aangesteld aan het hoofd van Opel/Vauxhall, waar hij de herstructurering in goede banen leidde. Daarvoor was hij vce president van GM Global Vehicle Engineering in Detroit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws