PSA en Fiat-Chrysler willen handen in elkaar slaan

PSA blijft goede auto's maken de laatste jaren. Met verfrissende modellen en soms leuke wagens, denk aan de RCZ, komen ze de laatste jaren aan de bak. Maar 'aan de bak komen' is niet meer voldoende in Europa. Grootmachten als Volkswagen maakten eerder dit jaar bekend enorm veel geld te zullen investeren in onderzoek en ontwikkeling. En dan bibberen heel wat merken, met de vrees over kop te gaan. Als je weet dat Volkswagen de volgende vier jaar 62 miljard euro wil investeren en Fiat + Chrysler + PSA amper aan 30 miljard komen... dan zit je als constructeur met een probleem.

Maar er zijn nog problemen. Zo heeft PSA de productie van haar wagens over te veel fabrieken gespreid waardoor de gemiddelde kost te hoog is, en die moet dringend naar beneden. Bij Fiat hebben ze dat probleem niet, al kunnen ze daar de vraag niet bijhouden. De ondercapaciteit zorgt daar voor vervelende wachttijden. En dan is het een goed en economisch te verantwoorden plan om de handen in elkaar te slaan.

Doen ze dat niet, dan lijken beide merken te verdrinken in de concurrentiestrijd met Volkswagen, Hyundai, General Motors enzovoort. Economisten zeiden in november nog dat er 'te veel automerken zijn in Europa'. Of de overeenkomst er daadwerkelijk komt is niet zeker. De CEO van Fiat staat er om bekend graag met plannetjes naar voor te komen zonder die effectief waar te maken.

Bedankt voor de tip Yves, via autonews

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws