Geen BMW M i8, wel meer kracht voor productiemodel

Wie de recla... excuseer de film, Mission Impossible 4 heeft gezien, zal ook doorhebben dat de i8 een lekker ding gaat worden. Wilde geruchten deden vermoeden dat er van BMW's hybride supercar ook een M-versie zou komen. Die geruchten worden nu volledig de laan uitgestuurd. Wél komt er waarschijnlijk een potentere motor in het productiemodel!

De plug-in-hybride waar we al even op wachten heeft voorlopig een 1.5l drie-cilinder motor die een stevige 223 pk belooft (op de achterwielen natuurlijk) De voorwielen zijn aangedreven door één elektromotor die op zijn beurt 170 pk aanbied. Zoals dat gaan in de hybride wereld worden deze cijfers samen geteld en dat geeft 393 pk! Op het eerste zicht geen nood aan meer. Al wil BMW natuurlijk een statement maken met de i8. Benieuwd wat ze uiteindelijk zullen afleveren...

Nog een paar weetjes over i8 (zoals hij voorlopig zal blijven): 0-100 km/h in 4,9 seconden, carbon frame en Alu body. 6 uurtje in de stekker en je hebt een volle batterij. De prijs zal iets over de 100.000 euro zijn. Weer geen speeltje voor de gemiddelde mens. Maar dat kon u al verwachten natuurlijk.

bron: Autoblog.com

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws