Franse bestuurder gegijzeld door zijn wagen tegen 200 km/u

renault laguna leclerc abbeville alveringem 200 km/h

Fransman Franc Leclerf beleefde zojuist de schrik van zijn leven. Toen hij in het noord-Franse Abbeville vertrok om zijn wekelijkse boodschappen te gaan doen had hij niet verwacht dat hij uiteindelijk in België zou uitkomen tegen 200 km/u.

Lecerf was onderweg naar de supermarkt toen zijn wagen plots blokkeerde op de autostrade tegen 100 km/u. Als hij de wagen probeerde af te remmen aan de hand van de rem accelereerde de wagen alleen maar om uiteindelijk op te houden bij 200 km/u. Nadat hij geen enkele mogelijkheid vond om de wagen zelf af te remmen verwittigde hij de autoriteiten die vlug een peleton van politiewagens achter hem stuurden om hem te begeleiden over het linkerbaanvak. Andere weggebruikers moesten vliegensvlug uit de weg gaan en tolhuizen werden verwittigd om hun slagbomen omhoog te doen.

De Renault Laguna - die aangepast is voor gehandicapten - kwam uiteindelijk tot stilstand in het West-Vlaamse Alveringen in een beek nadat zijn brandstof op was. De politie had ook telefonisch contact met een Renault ingenieur die geen oplossing wist voor Lecerf zijn situatie. Lecerf zelf zegt dat het niet de eerste keer was dat zijn wagen blokkeerde. Hij had de wagen onlangs nog bij Renault binnengedaan ter controle maar die verzekerden hem dat alles inorde was.

Lecerf en zijn advocaat zijn van plan om een klacht in te dienen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (15)

Plaats een reactie
Kenny 19:00
afbeelding van Kenny

@ Vale: een wagen die aangepast is voor gehandicapten is doorgaans een AT, dus koppeling instampen zal niet lukken ;-). En misschien had deze Laguna een elektrische handrem (sowieso als het een recenter model is), en dan lukt dat ook al niet. Zelfs als je een manuele handrem hebt zou ik hem toch niet aantrekken tegen 200, lijkt me een beetje riskant.

En wagens die niet meer stoppen is zeker van deze tijd én wss ook van de toekomst. Kijk maar naar de hele Toyota-historie enkele jaren terug. Hoe meer elektronica, hoe groter de risico's...

Yannick 19:38
afbeelding van Yannick

Okey... dus volgende week heb ik goesting om te gaan vlammen... knal tegen 180 en bel de politie zelf van hey euh escortje?

Dequal 23:00
afbeelding van Dequal

Shit, chapeau dat die man niet panikeerde en bleef rijden tot z'n tank leeg was...

Wim 09:41
afbeelding van Wim

toch wel vreemd verhaal, ik zou al lang hem tegen de vangrail proberen te parkeren uit schrik om frontaal ergens tegen te botsen

Mathieu 10:18
afbeelding van Mathieu

Best dat hij geen volle tank had! ;-)

Stevie pivie 12:23
afbeelding van Stevie pivie

Wel grappig, al die km afgelegd zonder brokken en dan net als zijn tank leeg is parkeerd ie zijn karretje in de gracht .

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws