Mogen Nederlanders hun auto binnenkort niet meer op straat wassen?

Ik ken het als geen ander, telkens voor we naar een fotoshoot gaan, neem ik wat emmers water en spoel ik de testwagen in kwestie even af. Thuis, voor de deur. Het Nederlandse Bovag wil dat nu ontraden.

Bovag is de branchefederatie voor garagehouders en wasbedrijven, een beetje wat Federauto voor België is. In vele gemeenten geldt al een verbod op dit zogenaamde straatwassen of ontmoedigen de gemeenten dat. Bovag gaat vooral voor de stelling dat in vele nieuwbouwwijken een gescheiden rioolsysteem wordt aangelegd, waarbij regenwater van afvalwater gescheiden wordt. Na een wasbeurt op straat komen er volgens Bovag echter veel resten en onzuiverheden (zoals olie, rubber, shampoo in de riolering terecht. Bij een enkelvoudig systeem komt dat bij een een waterzuiveringsinstallatie terecht.

op straat

Een onderzoek wees echter uit dat steeds meer mensen hun auto op straat wassen in plaats van bij de car wash. Vorig jaar deed 40 procent van de auto-eigenaars dat, vier jaar geleden was dat nog 33 procent. Daarom vraagt Bovag nu aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om hun leden op te roepen de aangegane ontmoedigingsregels of verboden beter op te volgen. Ook een bewustmaking zou volgens Bovag nodig zijn.

eigen winkel

Bovag spreekt natuurlijk in het voordeel van haar autowasstraat-leden. Die worden er niet beter van dat mensen hun auto zelf gaan wassen voor de deur. Laat ons daar maar met zijn allen een paar kilometer rijden naar de car wash, terwijl de eerstvolgende regenbui de resten rubber en olie van onze wagen afspoelt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Den Dikken 10:50
afbeelding van Den Dikken

Nog meer bepampering en kassa kassa

Adriaan 10:59
afbeelding van Adriaan

Een prijsdaling van carwash zou meer effect hebben denk ik...

Sandro 11:14
afbeelding van Sandro

Dat moet iedereen, zelf kunnen kiezen. In de wintermaanden ga ik naar de carwash, in de zomermaanden bijna niet.

Techno Patat 12:56
afbeelding van Techno Patat

Ik ga altijd naar de carwash (selfwash). Maar je moet ze wat uit kiezen! Er zijn veel dure en slechte carwashes...

Zo heb ik nu een goede gevonden waar ik voor 7€ m'n auto gewassen heb (en het is geen smartje...). En ik was echt grondig, ik zou het voor 5€ ook kunnen met wat meer 'bwa bwa' werk :P! De druk van het water is ook lekker goed, de wax en zeep is prima en het water dat er uit komt is warm(ish)!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws