Nissan presenteert nieuwe taxicab voor Londen

londen taxi

De nieuwe taxicab is gebaseerd op het NV200 compact-van platform en liet zich duidelijk inspireren door de klassieke hackney carriage. Utilitair is hij wel, maar mooi, dat niet.

Nissan's nieuwe black cab heeft een resem aan verbeteringen tegen over de huidige London Taxi Company modellen. Belangrijkste wijzigingen zijn ongetwijfeld de verbeterde LED verlichting en de vervanging van de stokoude 2.5 liter diesel vierpitter. Nissan promoot een 1.6 benzinemotor die zich ongetwijfeld veel meer thuis gaat voelen in het start-stop verkeer van de wereldstad.

De taxi voldoet aan de strengste regels van de Transport for London (TFL) overheidsinstelling. Zo specifiëren zij onder andere een draaicirkel van maximum 7,5 meter om gemakkelijker rechtsomkeer te kunnen maken in de vele smalle straten van Londen.

De Japanse autoconstructeur wil de eerste taxi's van de band laten rollen in december. Productie is nog steeds in Barcelona maar de specifieke aanpassingen voor Londen zullen gebeuren in het Verenigd Koninkrijk.

concurrentie voor London Taxi

Nissan zal met de NV200 concurreren tegen de London Taxi Company (LTC, recent nog gered van het bankroet door het Chinese Geely) en Mercedes-Benz. Analisten verwachten wel dat de NV200 het goedkoopste van het trio gaat zijn. In Londen rijden momenteel 22.708 officiële taxi's rond waarvan het merendeel LTC TX1, TX2 en TX4 modellen zijn.

Sinds enkele jaren moeten de officiële taxi's ook vechten tegen de vele privétaxis, problemen waar ze in de Franse hoofdstad Parijs ook mee te kampen hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Menck 19:58
afbeelding van Menck

Hij is zo lelijk dat hij weer mooi wordt. Wel toffe karretjes om mee te rijden, die Nissans NV200.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws