TVR gaat 5-liter V8 gebruiken uit Mustang

tvr-sagaris-2

Brits sportwagen merk TVR zal voor haar revival beroep doen op de 5-liter V8 vanuit de nieuwe Ford Mustang. Dat blok zal onder handen genomen worden door Cosworth en dan zijn weg vinden onder de kap van hun nieuwe sportwagen die in 2017 richting de klant moet vertrekken. Verwacht je alvast aan stevig wat pk's.

TVR's revivalplan begint stilaan vorm te krijgen. Zo weten we dat het Brits bedrijf in 2017 naar buiten zal komen met haar nieuw model en dat de 250 exemplaren voor dat jaar al uitverkocht zijn. Het uiterlijk moeten we nog altijd even zelf verzinnen, de aandrijfbron weten we nu ook officieel: een Ford Coyote V8.

Dat aluminium blok is 5-liter groot en maakt nu ook al auditief jetje in de Ford Mustang GT. Omdat TVR aspiraties heeft in de racerij (mét terugkeer naar LeMans) wordt het blok eerst nog eens duchtig onder handen genomen door Cosworth. Verwacht wordt dat de kracht daarbij rond de 500 pk komt te liggen afhankelijk van de uitvoering.

Nu wordt het dringend tijd om de eerste beelden te tonen van jullie nieuwe sportwagen, TVR...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
vanmanda 14:04
afbeelding van vanmanda

Een TVR zonder beest van een motor is als een café zonder bier...

Jammer dat ze echter kiezen voor de V8 uit de Mustang GT, Ford heeft nl. nog een véél betere 5,2l V8 op de plank liggen nl. de flat pane crank uit de mustang GT350...
https://youtu.be/GvCdoEfYXao

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws