Gaat Tesla een stap te ver met reservatie Model 3?

Tesla-Model-3-Reservation

Op het letterlijke einde van deze maand zal Tesla haar langverwachte D-segmenter voor stellen, de Model 3. Om er ééntje te reserveren verwacht het merk dat je in de rij gaat staan aan de stores zoals sommige malloten doen voor een nieuwe iPhone. Geen grap.

Tesla, we noemen ze al enkele jaren het Apple van de auto-industrie en hoe langer hoe meer krijgt de Amerikaanse fabrikant trekjes van dat technologiebedrijf. Neem nu de Model 3. Met de nakende lancering van 31 maart stuurde Tesla een mail uit naar alle potentiële klanten met de melding dat ze vanaf 31 maart er ééntje kunnen reserveren. Daarbij hanteren ze een heuse pikorde.

Zo krijg je voorrang als je er één bestelt een Tesla-Store tegenover een persoon die hem online bestelt. Nog een stap verder? Jawel hoor. Klanten die al in het bezit zijn van een Tesla krijgen ook nog eens voorrang op al de rest (één *'priority bestelling per Tesla in bezit). Klikt logisch natuurlijk, al gaat Tesla op een wel twijfelachtige manier verder:

'Voor diegenen die nog geen Tesla-eigenaar zijn is dus de snelste manier om een Model 3 te bemachtigen nog snel een Model S of Model X te kopen.' Alsof het pakjes kauwgom zijn. O ja, de reservatie kost 1.000 euro en leveringen beginnen laat 2017 in Noord-Amerika. Verwacht de Model 3 op Europese bodem ten vroegste tegen 2018.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 8 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
sam 10:38
afbeelding van sam

gewoon smakeloos en grof, ik zal niet snel een Tesla bestellen
Terwijl mensen (te) veel geld afhandig wordt gemaakt, behandeld men ze ook nog als kleine kinderen... welke sukkelaar gaat daarvoor nu aanschuiven, laat staan betalen voor de reservatie of nog snel een nieuwe (eerste) tesla kopen?

buyck 11:51
afbeelding van buyck

Tesla zou beter werken om hun productiecapaciteit fors op te krikken! Klanten die jaren moeten wachten op een wagen... amai. Veel engelengeduld oefenen zou ik zeggen.

Glenn 12:04
afbeelding van Glenn

Ook een manier om de hype in stand te houden.

Mathieu 12:40
afbeelding van Mathieu

Alles bij elkaar is het gewoon belachelijk!

Andre 15:13
afbeelding van Andre

Iedereen die een bijdrage aan een schoner milieu wilt leveren is nu in de gelegenheid om een stukje toekomst te reserveren. De 1000 euro reservatie kosten kan je terug krijgen als je besluit van de aankoop af te zien. Verder doet Tesla het anders dan de gevestigde auto bedrijven en we zullen zien of ze zo sterk gaan groeien als dat iedereen verwacht. Het is onomkeerbaar dat elektrisch rijden de toekomst is - dus stap over en verminder het produceren van vervuilde fossiele dampen !

hnk 20:39
afbeelding van hnk

hey mannen, wat is het probleem ik heb een X en een euuuuuh hoe noemt dat ander model weer....

Raf 22:03
afbeelding van Raf

Begint op scholen te lijken ;-) Belachelijk.

Heb vorige week gehoord uit erg betrouwbare bron, dat Mercedes, Audi, Porsche en BMW aan universele opladers werken die op 10 à 15 minuten volladen. Die zouden ze aan elke garage installeren die dan als oplaadpunt fungeren. Alhoewel zelf die-hard fan van Tesla, denk ik dat het een kwestie van tijd is vooraleer Audi en Porsche hen inhaalt. De E-mission zou al 500 échte km range hebben. Gemiddelde S-rijder met vlotte voet haalt 300 km. Als dat Duits consortium dan ook op 10 of 15 minuten laadt en je kan hem in elk dorp opladen, dan zal Tesla wel klappen krijgen vrees ik. We zitten alleszins op een kantelpunt.

Ik denk dat Tesla minder auto's zal maken in the long run (afwerking binnenin blijft toch Amerikaans als ik de vergelijking maak met een Porsche of Audi in dezelfde prijsklasse. Lijkt me ook dat ze dat strategisch aan het doen zijn door de Gigafactory die zwaar inzet op batterijen.

Enfin, time will tell, maar als ik voor hetzelfde geld en dezelfde range met meer oplaadpunten mag kiezen, denk ik wel dat Audi of Porsche op lange termijn mijn voorkeur zouden hebben....

Tot vadertje staat de tax van Diesel naar elektriciteit gaat verleggen zeker? :-X

Brian 19:49
afbeelding van Brian

Ik denk niet dat duitse cijfers kloppen. Eveneens zal je 800v nodig hebben om binnen 15 min te volladen. Hier zijn bijna altijd aanpassingen aan het elektriciteitsnet nodig. Tesla zal ook zijn nodige aanpassingen doen met de jaren, dus qua rijbereik en laadsnelheid zal het bij tesla blijven primeren. Ook zullen er meer superchargers komen dan garages van 1 bepaald merk. Ik ga als priority klant de model 3 voor mijn personeel kopen zodat zij ook het meerwaardegevoel van een tesla leren kennen. Geniet van de toekomst

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws