Volkswagen is kwaad op DHL

deutsche-post-streetscooter-van_01

De Duitse Post, waarvan DHL deel uitmaakt, is een tijd terug begonnen met de uitrol van haar eigen ontwikkelde elektrische auto's om pakketjes rond te sturen. Dik tegen de goesting van Volkswagen, die voordien Caddy's mochten leveren aan de post.

Onterechte woede van grote Volkswagen-baas Matthias Müller. Hij liet namelijk in een interview met Reuters weten dat hij 'zeer verveeld zit met het feit dat de Duitse Post geen Caddy's meer wilt'. Onterecht, in die zin dat de groep die DHL in handen heeft enkele jaren terug daadwerkelijk naar verschillende constructeurs stapte met de vraag om een ecologische camionette te bouwen. Daarbij vingen ze bot, waardoor de Duitse Post zichzelf genoodzaakt voelde om zelf iets te creëren.

Dat deden ze ook (Kijk maar) en zo'n 1.000 stuks later trekken ze intern bij Volkswagen aan de alarmbel. Volkswagen CEO Mueller gaat zelfs zo ver door openlijk te zeggen dat ze nog een voet tussen de deur gaan proberen te krijgen. Al zullen ze natuurlijk met meer moeten afkomen dan enkel een voet. Misschien een busje op elektriciteit, VW?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
BePa 13:29
afbeelding van BePa

Het spreekwoord zegt: 'Hoogmoed komt voor de val'.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws