Ford Fiesta in ST- en RS-plunje [Render]

ford_fiesta_st2

Ford is klaar met haar weeral zevende generatie Fiesta en X-Tomi Design laat ons al even in de glazen bol kijken naar een toekomstig ST- en RS-model.

Dat er een Fiesta ST op de planning staat, staat buiten kijf. Want met de huidige opgepepte Fiesta heeft Ford één van de leukst rijdende hot hatches op de markt. Enige specificaties zijn er evenwel nog niet. Al gaan we er vanuit dat Ford verder bouwt op de huidige 1.6 benzine en er zo'n 210 pk en 300 Nm weet uit te puren. Veel meer heb je ook niet nodig, zeker niet als je weet dat de veel grotere Volkswagen Golf GTI jarenlang vast hield aan zo'n cijfers.

En de RS?

Wel, het valt al niet meer op twee handen te tellen wanneer Ford voor het laatste een RS Turbo van de Fiesta op de markt bracht. En hoewel er een concept begin deze eeuw verscheen bleef de ST de snelste der Fiesta's. Of er bij generatie 7 terug verandering in komt? Wel, we kunnen enkel maar hopen, niet? 270 pk en een sper, meer vragen we niet Ford. Peugeot wist het tenslotte ook uit haar 1.6 te sleuren in de RCZ R.

ford_fiesta_rs
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie