Paniek in het huis: ADAC raadt af nieuwe dieselwagen te kopen

adac-logo

Duitse autoclub met aanzien, ADAC, gooit een knuppel van jewelste in het hoenderhok, want het raadt kopers aan geen nieuwe dieselwagen meer te kopen. Een paniekreactie op de maatregelen die verschillende steden nemen en de onduidelijkheid over de toekomst voor dieselwagens.

Alsof de wagen het laatste decennia al niet het kind van de duivel was, is de dieselwagen na dieselgate de reïncarnatie van de duivel zelf op onze openbare weg. Althans, zo lijk het wel als je de ruchtbaarheid die er rond word gegeven bekijkt. Want werden we jarenlange door de overheid tegen wil en dank gestimuleerd om voor een diesel te gaan, dan speelt diezelfde overheid nu paniekvoetbal door lokaal diesels te verbieden.

Het noopt ADAC, de VAB van Duitsland zeg maar met meer dan 16 miljoen leden, haar leden aan te raden om voorlopig even geen dieselwagens meer te kopen. Omdat de kans op een vervelende verrassing groot is. De club heeft namelijk schrik dat je nieuwe dieselwagen binnen enkele jaren verschillende steden niet meer binnen mag en dat daardoor de verkoopwaarde van je voertuig drastisch zal dalen.

Waardoor ADAC een zelfvervullende voorspelling maakt, want autodealers wrijven nu al in de handjes om een peulenschil te bieden voor je overname-diesel om hem dan tegen stevig geld te exporteren. Dat er nog decennia met diesel zal worden gereden, dat staat nu al vast.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws