Lamborghini zwiert al haar modellen aan de hybridekracht

lamborghini-aventador-s

De kogel is door de chiesa; Lamborghini zal haar V12- en V10-motoren behouden maar die moeten voor de volgende generatie Aventador en Huracan wel aan de elektrohulp. Hybrides dus. Waardoor het huidige gamma van het Italiaanse merk de laatste van zijn soort zal zijn.

Ook Lamborghini is niet ongevoelig aan steeds strenger wordende emissienormen, waardoor de knapen uit sant'agata bolognese al even tot het besef zijn gekomen dat ze het niet meer redden met atmosferische V10- en V12-motoren. Een toekomst dan met geblazen viercilinders? Nou, dat nu ook weer niet. Het Italiaanse merk zou al volop bezig zijn om de huidige motoren om te vormen tot een generatie die mooi samen kunnen spelen met een elektromotor. Hybridemotoren dus en daar is natuurlijk niets mis mee.

De uitkomst van dat harde labeur zullen we evenwel pas te zien krijgen bij de opvolger van de Aventador en Huracan, beiden gepland voor volgend decennium. Al hoeven we eigenlijk niet zo lang te wachten, want binnen dit en twee jaar zal Lamborghini een plug-inversie lanceren van haar Urus. Al zal die geen in-huis ontwikkelde motor gebruiken, wel de 4-liver V8 met elektromotor vanuit de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws