Mercedes roept batch EQC terug wegens boutenfout

Mercedes EQC

Wegens een potentieel te zwakke bout in het differentieel vooraan roept Mercedes zo'n 1.700 exemplaren van haar elektrische EQC terug naar de dealer. De simpele oplossing (een nieuwe bout) zou maar liefst 8 uur tijd in beslag nemen. Ouch.

Elektrische auto's bouwen, het blijkt toch niet zo simpel. Al gaat het geinig genoeg vaak over mechanische problemen, niet zo zeer problemen die met de elektrische aandrijving hebben te maken. Audi maakte zich er al schuldig aan met de e-tron, nu blijkt ook de EQC niet zonder zonde te zijn.

Boutenfout

Snoodaard van dienst is een simpele bout in het differentieel vooraan. Uit tests is gebleken dat die niet voldoet aan de "duurzaamheidtest". Anders gezegd; er is op dit moment geen probleem maar potentieel kan het wel eens fout gaan. Zou die bout afbreken en in het differentieel terechtkomen, dan kan de EQC wel eens onbestuurbaar worden. Niet handig op een autostrade natuurlijk...

Volgens een Duits handelsblad zou het over 1.700 getroffen EQC's gaan. De oplossing, een nieuwe bout, is minder simpel dan je zou denken. Zo zou de voorste elektromotor eerst moeten verwijderd worden uit de EQC om aan de bout te geraken. Een opdracht dat zo'n 8 uur in beslag kan nemen. Of er ook EQC's uit België terug naar de dealer moeten is nog niet duidelijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Van Riet 16:49
afbeelding van Van Riet

Niet te geloven dat zoiets kan gebeuren bij (Mercedes), zo domme fouten maken

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws