Nee, er komt geen Alfa Romeo Stelvio GTA

Alfa Romo Stelvio GTA plans randers

De marketing en directieleden hebben het overwogen, maar uiteindelijk besloten toch geen extreme GTA-versie van de Stelvio te bouwen. God. Zij. Dank.

Vorige maand haalde Alfa Romeo de Giulia GTA vanonder doek, een eerbetoon aan de strafste Gran Turismo Alleggerita's van weleer. Het is een badge die volgens Alfa Romeo enkel op de meest mystische rijdersauto's van het merk mag kleven. En daar hoort... geen SUV bij.

Geen DNA-match

Jep, Alfa Romeo heft te kennen gegeven dat er geen plannen zijn voor een Stelvio GTA. Het idee werd geopperd maar vrijwel meteen geschrapt. Omdat het DNA van een SUV niet valt te verzoenen met het DNA van een ultieme rijdersauto. Waardoor Alfa Romeo stiekem een sneer geeft naar de Range Rover Sport SVR en co.

Niet dat Alfa geen power-SUV in het gamma heeft, want de Stelvio Quadrifoglio is meteen al goed voor 510 pk. Een op circuit georiënteerde Stelvio leek echter een stap te ver voor de Italianen. Kijk, als het op sportieve auto's aankomt hebben de Italianen toch nog een erecode.

Zonde? Laat het weten in de comments!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws