Jaguar-Land Rover werkt aan lichtgewicht structuren

Jaguar Land Rover is begonnen met een high-end technologie project met als del hun auto's lichter te maken. Dat zullen ze doen door op brede schaal composietmateriaal te verwerken.

Het Tucana-project, want zo heet het, is een samenwerking tussen Jaguar Land Rover en een aantal academische en industriële partijen. In die samenwerking gaat men op zoek naar het gebruik van materialen als glasfiber en koolstofvezel voor de carrosserie. Uiteindelijk willen de partners het gewicht van de wagens met 35 kilogram laten zakken en toch ultrastijve carrosserieën bouwen.

Niet dat je plots met een lightweight Land Rover zal gaan rondrijden, want de gewichtsbesparing wordt gecompenseerd door de montage van grotere accu's die de actieradius van JLR's voertuigen moet verhogen.

Het Tucana-project heeft een doorlooptijd van 4 jaar, al hoopt JLR al in 2022 de eerste testvoertuigen te kunnen ontwikkelen. Die zouden dan moeten uitmonden in productiemodellen maar voor wanneer dat zou zijn is nog niet meegedeeld.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws