Uber en Hyundai sluiten overeenkomst in Europa

Uber Hyundai

Hyundai en taxiplatform Uber gaan een samenwerking aan in Europa om zo op grote schaal chauffeurs voor de dienst in een elektrische Hyundai te krijgen. Een Ubereenkomst tussen Uber en Hyundai. Ja, die konden we niet laten liggen.

Moest je de laatste jaren onder een steen hebben geleefd: Uber is een digitaal platform dat klanten in contact brengt met taxichauffeurs en privéchauffeurs. Een dienst die al voor de nodige storm wist te zorgen in taxi-middens. Want privépersonen zonder taxilicentie kunnen via Uber een aardig centje bij verdienen. Desalniettemin is het taxiplatform immens populair over de hele wereld. Hyundai speelt daar nu op in door een samenwerking aan te gaan.

Vergroening

Het Zuid-Koreaanse merk zal via de applicatie Uber-chauffeurs de kans geven om met korting een Kona Electric of Ioniq Electric aan te schaffen. Op die manier willen Hyundai en Uber de "Uber"-vloot stelselmatig elektrisch maken. Maar dan moeten je privéchauffeurs natuurlijk ook aan de EV krijgen. Via de korting hoopt Uber haar privéchauffeurs over de streep te trekken.

Uber Hyundai

De samenwerking komt er trouwens niet zo maar. Uber wil namelijk dat tegen 2040 elke Uberrit plaats vindt in een emissievrije auto en tegen 2025 moeten de helft van alle ritten in vele grootsteden al volledig elektrisch zijn. Daarvoor gaat het niet enkel een samenwerking met Hyundai aan, ook GM en Renault-Nissan zullen elektrische auto's voordeliger maken voor Uber-chauffeurs.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws