Zin in een witte Porsche? RM Sotheby’s veilt er 56 in één keer

Porsche 'The White Collection' RM Sotheby's 2023

Porsches zijn er tegenwoordig in de gekste kleuren, maar misschien hoeft dat voor jou wel helemaal niet. Misschien wil jij gewoon een wit exemplaar en dan hebben we goed nieuws voor jou. Straks komen er namelijk 56 witte Porsches in één keer op de tweedehandsmarkt, en daar zitten ware iconen tussen.

Ooit was het al genoeg om gewoon een Porsche hebben, maar tijden veranderen. Zo kan je er tegenwoordig voor zorgen dat letterlijk niemand anders op de planeet een Porsche in precies dezelfde kleur als de jouwe heeft. Het Paint To Sample-programma van de fabrikant laat je namelijk toe om je exemplaar in pakweg de tint van je favoriete pantoffels te draperen. Misschien wel daardoor vindt een Amerikaanse verzamelaar zijn collectie standaard witte Porsches plots niet zo heel bijzonder meer, dus dan gaan ze maar allemaal de verkoop in!

Alles samen acht cijfers

Veilinghuis RM Sotheby’s heeft namelijk aangekondigd dat het binnenkort ‘The White Collection’ gaat veilen, een complete verzameling iconische Porsches. Zoals de naam al doet vermoeden zit de link in hun lakkleur want inderdaad: ze zijn stuk voor stuk wit… Op een bordeaux 356 en een koppel knalrode Porsche-tractoren na, wel te verstaan. Tot de hoogtepunten van de collectie behoren een 918 Spyder met Weissach-pakket die geschat wordt op 2,5 tot 3 miljoen dollar, een 911 Carrera RSR 3.8 met een prijskaartje van 2 tot 2,5 miljoen dollar en een 911 Carrera RS 2.7 Lightweight van de eerste generatie, die een slordige 1,75 tot 2 miljoen dollar moet opleveren.

Porsche 'The White Collection' RM Sotheby's 2023

Het spreekt dan ook voor zich dat de hele troep tezamen ergens rond de acht cijfers zal eindigen, al kan je wel eens geluk hebben. Zo worden alle exemplaren afzonderlijk verkocht en een groot deel zal “no reserve” — of in veilingtaal: zonder minimumprijs — aangeboden worden. Het zou dus zomaar kunnen gebeuren dat een aantal van de auto’s voor minder dan de straatwaarde van de hand gaan wanneer de hamer valt op 1 of 2 december… Maar geen nood als zo’n echte Porsche je hoe dan ook te duur is: daarnaast bevat de veiling ook een aantal Porsche-trapautootjes voor kinderen, naast Porsche-gemerkte fietsen en zelfs skilatten…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws