Ferrari 499P Modificata is vrij verkrijgbare Le Mans-racer… maar dan nog sneller (2023)

Ferrari 499P Modificata 2023

Wil je je eerste stapjes zetten op het circuit, maar heb je je racewagen nog niet gevonden? Dan hebben we goed nieuws voor jou want Ferrari neemt misschien wel het ultieme circuitwapen in de verkoop. Deze 499P Modificata is namelijk gebaseerd op de Le Mans-winnende 499P, maar dan nog wat extra ‘gemodificeerd’.

Je weet het of je weet het niet, maar Ferrari is helemaal terug in de hoogste klasse van de Endurance-races. Nog geen klein beetje ook, want in hun debuutjaar haalden ze meteen de overwinning binnen tijdens de 24 Uur van Le Mans. Dat deden ze met de 499P, een hybride in de Le Mans Hypercar-klasse… En ongeveer die auto kan je nu gewoon op je eigen naam laten zetten.

Inclusief pitcrew

Ferrari heeft namelijk het doek getrokken van de 499P Modificata en inderdaad: die ziet er net zo uit als de Le Mans-winnende racewagen. Onderhuids vind je dan ook dezelfde aandrijflijn bestaande uit een 3.0-liter V6-motor centraal en een elektromotor op de vooras… Al heeft Ferrari wel het één en ander gekieteld voor je plezier. Zo hoeft de elektromotor niet te wachten tot een snelheid van 190 km/u om bij te springen — zoals bepaald door de FIA-raceleiding — maar geeft die zijn 272 pk’s hier al vrij vanuit stilstand. Samen met de benzinemotor brengt die dan 707 pk naar de vier wielen, tenzij je de speciaal ontwikkelde inhaalmodus activeert. Dan krijg je namelijk zeven seconden lang 870 pk ter beschikking.

Ferrari 499P Modificata 2023

Die aanpassingen hebben wel een vervelend gevolg, want daardoor beantwoordt de 499P Modificata dus niet meer aan de regelgeving van de FIA. Dat betekent concreet dat je met dit apparaat in geen enkele officiële raceklasse mag deelnemen, al belooft Ferrari je wel te verwennen wanneer je ermee komt opdagen tijdens hun eigen merkraces. Zo mag je er twee jaar lang gebruik maken van de officiële Ferrari-pitcrew… En dat allemaal voor de prijs van 5,1 van je zuurverdiende miljoentjes.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws