Intussen in Italië: Politie neemt Lamborghini Urus Performante in dienst (2023)

Lamborghini Urus Performante Polizia 2023

Een politiewagen moet in de eerste plaats praktisch zijn, want de agenten moeten natuurlijk met hun wapengordel voorin en een stel boeven achterin kunnen passen. Dat maakt iets als een Volkswagen-busje misschien gepaster dan pakweg een Lamborghini… Tenzij dat toevallig een praktische Lamborghini is.

Denk je aan een politiewagen, dan beeld je je in de meeste gevallen een relatief saai hok in met wat reflecterende striping. Met name wij Belgen zijn daar kraks in, want het gros van onze agenten verplaatst zich per Volkswagen Transporter. Af en toe doet een politiekorps echter eens zot en ver buiten onze grenzen hoeven we daarvoor niet te kijken. Zo rijden er in Frankrijk Alpine A110’s van de Gendarmerie rond, maar daar gaan de Italianen natuurlijk met gemak over.

Bloedsnel orgaantransport

Maak namelijk kennis met de nieuwste aanwinst van de Polizia: een Lamborghini Urus. Dat is ook niet zomaar een Urus maar wel de Performante-topversie, dus reken op 666 duivelse pk’s uit een 4.0-liter biturbo-V8. Daarmee snelt het apparaat naar de 100 km/u in 3,3 seconden en gaat hij door tot een top van 306 km/u, of toch in standaardvorm. Zo vermoeden we dat de lichtbalk op het dak wel wat wind vangt en binnenin wordt de Lambo beladen met heel wat specifieke apparatuur. Daar hoort ook een soort koelbox bij, want de bloedsnelle SUV zal onder andere gebruikt worden voor het transport van organen en plasma.

Lamborghini Urus Performante Polizia 2023

Deze Urus is trouwens niet de eerste Lamborghini die de Italianen voor dat taakje inzetten. De Polizia zweert namelijk al jaren bij de bolides uit Sant’Agata Bolognese, te beginnen met een paar Gallardo’s die de ordediensten in 2008 in ontvangst namen. Wanneer de Gallardo bij Lamborghini opgevolgd werd door de Huracan werd ook die ingelijfd bij de politie, en die wordt er tot op vandaag gebruikt. Deze Urus Performante komt daar dus naast te staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws