Autofans videotip: Audi S8 vs Alpina B7

Audi S8 2012

De Audi S8 versus de Alpina B7, ofwel quattro versus achterwielaandrijving, ofwel 520 pk versus 540 pk. Ze lijken zeer dicht tegen elkaar te liggen, toch springt er één uit.

De Audi laat de krachtigere B7 "ver" achter op de dragstrip. Daarom beslissen de mannen van MotorTrend hem maar eens op de rollers te zetten. De geblazen 4.0 V8 Audi blijkt dan ook over een pak meer vermogen te beschikken dan de aangegeven 520 pk. De geblazen 4.4 V8 van de B7 daarentegen zou minder dan 540 pk produceren. Dat is niet het enige waar de B7 punten op verliest, maar check het filmpje vooral zelf hieronder.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:48
afbeelding van Techno Patat

Dat valt me nu eigenlijk wel dik tegen van de Alpina! Dat er minder vermogen is kan ik nog wel begrijpen... Andere benzine, wamere lucht (niet leuk voor turbo-cijfers),... Maar dat het slecht rijdt is het laatste wat ik verwacht had!

Thumbs up for the Audi, maar ik zou een pre-facelift s63 zoeken! Luxe zal niet veel minder zijn, snelheid misschien iets minder maar de beleving is door dat geluid alleen al optimaal, en het geld dat je uitspaart ga je nodig hebben voor benzine kosten ;)!

Yvesw 18:06
afbeelding van Yvesw

Ik zou dan weer voor een 2dehands CLS gaan (gekieteld of niet). Al vind ik de 7-reeks ook wel mooi, maar niet -zoals Alpina probeert- als sportwagen, gewoon als luxecruiser.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws