Videotip: What does it take to kill a Volvo?

What does it take to kill a Volvo 850?

De Volvo 850 heeft sinds zijn introductie in 1992 al meerdere harten veroverd, waaronder het onze. Onlangs deed hij nog dienst als vervoer van de kerstman, nu is hij het onderwerp van deze "durabiliteitstest". Euro NCAP kan misschien eens wat ideeën van deze bende gekken opdoen.

De Volvo 850 werd in 1992 geïntroduceerd en was toen het neusje van de zalm in de wereld van Zweedse wagens. Ongekende luxe, comfort en veiligheid maakten van deze auto een (voor Volvo ongekend) succes in onder andere de Verenigde Staten van Amerika. Later in 1995 werd de T5-R geproduceerd, een high performance model samen ontwikkeld met Porsche. Onder de kap zat een 2,3l vijfcilinder met 243 pk en 300 Nm. Het was tevens ook de eerste wagen die standaard met vier airbags werd geleverd en driepunts gordels op alle vijf zitplaatsen.

De Volvo 850 estate in volgend filmpje blijft zonder verbazing dan ook leven en rijdt zich vervolgens zonder morren op het volgende obstakel. In ieder geval een must have - naast de Nokia 3310 - voor de eventuele zombie apocalypse.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin 22:40
afbeelding van Kevin

Respect voor de Volvo ;) blijft zeer lang leven na die martelingen ;) Misschien een idee voor Top Gear? kunne ze hem naast de Toyota Hilux zetten die na verscheidene gruwelijke test bleef leven!

Mesoerrie 21:24
afbeelding van Mesoerrie

verdomme, nu wil nog harder een T-5R

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws