Is de 1991 Golf GTI sneller dan de MK7 2.0 TDI?

Volkswagen Golf GTI vs GTD

Bijna onvergelijkbaar en toch is het een interessante oefening om beide wagens tegen elkaar te zetten.

Er zijn veel verschillen tussen beide modellen, op de Volkswagen-badge na is er misschien zelfs niets hetzelfde. De Golf GTI is de tweede generatie van het succesvolle sportieve model, de 2.0 TDI is een combinatie van kracht en laag verbruik.

Tussen beide modellen zit twintig jaar ervaring. Een periode waarin Volkswagen groeide tot de grootste constructeur ter wereld en een van de grootste concerns ter wereld opbouwde.

Inzake technologie wint de GTD nu al. Op papier doet hij dat misschien ook wel. Want onder de kap van de zevende generatie golft schuilt een hypermoderne 2.0 TDI met 150 pk en 320 Nm. De GTI moet het doen met een geblazen 1.8 benzinemotor met 119 pk en 159 Nm. Strijd gestreden? Absoluut niet. De nieuwe golf weegt 1.377 kilogram en is daarmee een pak zwaarder dan de 920 kilogram zware Golf GTI.

Dus, alleen een dragrace kan ons uitsluitsel geven. Welke is sneller: de 2.0 TDI of raszuivere GTI? Place your bets.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kurt1 13:44
afbeelding van Kurt1

De vraag is natuurlijk ook hoeveel er na twintig jaar overblijft van de oorspronkelijke 119 pk van de GTI. De tand des tijds en een eventuele zware voet zullen die 119 paardjes gedurende twintig jaar wel wat getemperd hebben, niet?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws