Nieuwe AC Cobra GT Coupé is de coolste manier om 400K uit te geven (2024)

AC Cobra GT Coupé 2024

AC Cars is terug van weggeweest. Zo onthulde het even geleden al een moderne interpretatie op de Cobra maar nu komt het ook met een Cobra die nooit eerder was. Maak kennis met de nieuwe AC Cobra GT als Coupé, met naar wens wel 810 pk uit z’n gigantische V8.

Een dik jaar geleden maakte AC Cars een best onverwachte comeback. Toen onthulde het namelijk de Cobra GT Roadster, een gemoderniseerde reïncarnatie van de klassieke Cobra. Dat was best slim want die cabrio heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot zo’n gewilde klassieker dat er intussen al heel wat reproducties en kitcars de ronde doen. Er is met andere woorden wel een publiek voor een nieuwe Cobra, en misschien ook wel voor een gesloten variant.

810 pk op de achterwielen

Die heeft AC Cars nu voorgesteld onder de niet onlogische noemer Cobra GT Coupé. Je kijkt hier dan ook in de basis naar dezelfde auto want de complete sluit lijkt identiek, net als de deurtjes. Daarboven en -achter verandert echter alles want deze variant krijgt een vast dak én een sensueel aflopende coupédaklijn. Zo’n versie kwam er van de klassieke Cobra nooit — of tenminste niet voor de straat, want AC Cars racete destijds wel met een aantal gesloten Cobrae.

AC Cobra GT Coupé 2024

Binnenkijken mogen we nog niet, maar AC verklapt wel al dat deze Coupé net als de Roadster een 5.0-liter V8 krijgt. Dat is hetzelfde blok dat je tegenwoordig in de Ford Mustang vindt, al voeren de Britten dat blok desgewenst wel een beetje op. Zo produceert het standaard 456 pk maar middels een Supercharger perst AC er 730 pk uit. Is dat nog niet genoeg, dan kan je kiezen voor een ‘Clubsport Edition’ die nog verder getuned wordt naar maar liefst 810 pk. Die laatste wordt wel beperkt tot een oplage van slechts 99 stuks, kwestie van te vermijden dat er te veel van die ongeleide projectielen rondglijden op de openbare weg… Al doet zijn prijs dat vast ook, want de Britten vragen er 325.000 pond voor — omgerekend zo’n 382.500 euro.

AC Cobra GT Coupé 2024

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws