Schreeuw/juich: Volkswagen plaatst passagiersscherm in Passat

Volkswagen passat 3 schermen dashboard info

Eentje is geentje, en zelfs twee is tegenwoordig niet meer genoeg. Ook Volkswagen springt op de schermentrend en voorziet zijn nieuwe Passat Pro met een extra schermpje voor de passagier. Momenteel nog in een Passat... binnenkort ook in je Polo?

Het is de hype van het moment: dashboards van auto's vol rammen met gigantische schermen. Kwamen automerken nog een tijdlang weg met een joekel van een infotainmentscherm, dan moet er tegenwoordig ook een apart schermpje voor de passagier beschikbaar zijn. Onder andere Mercedes doet het (en startte zowaar de trend), Audi heeft en ook Porsche is er niet vies van. Nu volgt ook Volkswagen met de... Passat Pro.

Pro?

Inderdaad. Voor we gaan kijken naar het derde schermpje, moeten we misschien eerst even onze aandacht fixeren op die Passat Pro. Want aandachtige studenten van de VW-line-up weten natuurlijk dat de nieuwe generatie Passat er enkel komt als stationwagen. Wel, dat is misschien het geval voor Europa, maar niet voor China, waar de Passat Berline herboren wordt als Passat Pro. Meer nog, in China hebben ze zelfs de Volkswagen Magotan, een soort van langere Passat.

Volkswagen passat 3 schermen dashboard info

Nu goed, terug naar dat derde schermpje op het dashboard. Dat meet 11.6 inch en is daardoor een stukje kleiner dan het centrale display van 15 inch. Interessant om weten is het feit dat het dashboard van de Chinese Passat Pro één op één overeenkomt met het dashboard van de Europese Passat Variant - buiten dat schermpje natuurlijk. Het is dus niet ondenkbaar dat Volkswagen de Europese Passat bij een upgrade zegent met dit extra scherm. Of je daar als klant écht op moet wachten?

Volkswagen passat 3 schermen dashboard info

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 13:25
afbeelding van this

Volgens mij is er daar eigenlijk weinig vraag naar, reviews geven ook aan dat dit meer een gimmick is dan iets waar je (veel) geld aan wilt geven. Dus heb ik de indruk dat dit een tussenfase is van design. Aangezien automotive design vaak in heel kleine stapjes gaat. Maar wat zou dan het einddoel zijn, 1 gigantisch scherm als dashboard?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws