Livan X3pro: Ver neefje van Volvo voor 15.995 euro (2024)

Livan X3Pro info belgie

Een nieuwe maand, een nieuwe Chinees die neerstrijkt in ons Belgenland via importeur OneAutomotive. Deze keer is het de beurt aan de Livan X3pro, een op het eerste gezicht generische crossover met benzinemotor die evenwel met een niet te miskennen prijskaartje komt en familiebanden heeft met merken zoals Volvo, Lotus en Polestar. Jep.

Volg even mee, Het Belgische OneAutomotive heeft zichzelf het doel opgespeld om de automobiel betaalbaar te houden voor het gewone werkvolk. Daardoor kan je niet rond het overaanbod aan spotgoedkope modellen op de Chinese markt. Na merken zoals BAIC, BAW, Forthing, Jac en DFSK, biedt OneAutomotive nu Livian aan, een ver neefje van merken zoals Polestar, Volvo, Lotus en co. Hoezo? Wel, Livan is een joint venture tussen een subdivisie van Geely en Lifan. Volg je nog?

From Russia with...

Enfin, de Livan X3pro dus, een compacte crossover met het sexappeal van een kommetje havermout. Al wil dat niet zeggen dat het niet voedzaam voor je is. De X3pro is in feite een door Geely in 2020 zelf uitgebrachte Vision X3 maar dan met een Livan-snuit en badges. Het is een auto die ook richting de Russische markt gaat... en nu dus ook naar ons komt.

Livan X3Pro info belgie

Voorin ligt een 1.5-liter viercilinder Mitsubishi-motor die vast hangt aan een CVT-automaat. Het is een beproefd (doch weinig inspirerend) recept dat we al meermaals terugzagen bij Chinese modellen die worden geïmporteerd door OneAutomotive. Het verkooppunt van de X3pro is echter niet zijn motor of het design, maar wel het prijskaartje. Want OneAutomotive zet deze 4 meter lange crossover in de markt vanaf 15.995 euro. Tja, dat is in het huidige autolandschap spotgoedkoop natuurlijk.

Livan X3Pro info belgie

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws