Audi Vorst krijgt geen nieuw model van VW Group, CEO verlaat schip

Audi Vorst sluiting

Gisteren kregen de werknemers van Audi Vorst via een ondernemersraad te horen dat de Volkswagen Group officieel geen plannen heeft om een nieuw model toe te wijzen aan de fabriek in onze hoofdstad. Daardoor is een sluiting zo goed als zeker volgens de vakbonden. De CEO van Audi Vorst neemt meteen ook een andere functie op binnen Audi.

Wat werd gevreesd is nu waarheid geworden. De Volkswagen Groep heeft geen plannen om een nieuwe auto richting de Audi-fabriek in Vorst te sturen nadat het doek valt over de Q8 e-tron. Dat werd gisteren bevestigd tijdens een ondernemersraad. Daardoor geeft de VW Groep eigenlijk de doodsteek aan de fabriek in onze hoofdstad, waar zo'n 3.000 mensen werken.

Kapitein verlaat het schip

Hoewel er nog naarstig wordt gezocht naar oplossingen, zoals een overname door een Chinese speler. Zijn de tekens aan de wand duidelijk. Zo heeft ­Volker Germann, die de voorbije vijf jaar CEO was van Audi Vorst per direct besloten een andere functie op te nemen binnen Audi. Of minder fraai gezegd: de kapitein verlaat het schip voor het gezonken is. Thomas Bogus, huidig projectmanager voor alle elektrische modellen van Audi in Europa en China, zal de rol op zich nemen.

Audi Vorst sluiting

Zijn taak is op dit moment niet geheel duidelijk. Al is het niet ondenkbaar dat hij vooral is aangesteld om de vakbonden (en werknemers) zo ver te krijgen om terug aan het werk te gaan. De fabriek zou vandaag (woensdag) na een wekenlange sluiting terug aan het bouwen gaan. Al is de moraal bij de medewerkers uitermate laag natuurlijk. De vakbonden roepen niet openlijk op tot staken, om zo constructief te kunnen werken aan de toekomst van de site.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MarcJ 21:42
afbeelding van MarcJ

Mijn gedachten gaan naar de talrijke medewerkers van de Audi fabriek in Vorst. Ik hoop van harte dat er een overnemer gevonden wordt.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws