Live in Genève 2014: Nissan spert met Juke RS & vliegt met GT-R

Nissan-Juke-Nismo-RS

Het sportieve submerk Nismo trok alle aandacht weg op de stand van Nissan. Naast de al eerder getoonde GT-R Nismo gaf ook de Juke Nismo RS acte de presence. Belangrijkste nieuws? Die krijgt eindelijk een mechanische sper.

We schonken al eerder aandacht aan de GT-R Nismo, het paradepaartje van de Nismo-afdeling. Met 600 pk en 652 Nm uit een geblazen 3.8-liter V6 staat hij gewoon klaar om buitenaardse prestaties te leveren. Dankzij de spoiler achteraan en aangepaste aerodynamica is er aan 300 km/u eventjes 100 kg extra downforce aanwezig.

Prestaties heeft het Japanse merk nog niet vrijgegeven, maar een rondje Nürbrugring doet-ie alvast in 7:08.679. En een hoop nekpijn natuurlijk...

Nissan-GT-R-Nismo

Juke Nismo krijgt sper

Samen met de facelift van de reguliere Juke lanceert Nissan de Juke Nismo RS. Met de 'R' van rapper en de 'S' van sper. Want tegenover zijn broertje zonder de RS-badge levert de 1.6 turbomotor 18 pk en 30 Nm koppel meer voor een totaal van 218 Japanse paarden en 280 Nm aan koppel.

Nissan-Juke-Nismo-RS

Al zit het grote nieuws aan de voorwielen. Nog steeds wordt de kracht daarover verdeelt via een handmatige zesbak, maar de ingenieurs plaatsen er een mechanisch sperdifferentieel om spinnende wielen tot een minimum te herleiden. Daardoor belooft de RS een stuk meer feeling te krijgen tijdens het snellere bochtenwerk. Iets wat in de Juke Nismo altijd resulteerde in bandenrook, bandenrook en nog meer bandenrook. Vermakelijk, maar niet snel.

Verder werd ook de aandrijflijn herwerkt en krijgt de Juke met extra wasabi een sterker setje remmen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yannick 15:16
afbeelding van Yannick

spijtig van die velgen. Die Juke is echt leuk!

yoran 09:41
afbeelding van yoran

is het geen 1.6 turbo?

Yvesw 10:26
afbeelding van Yvesw

Klopt! Vroeger was alles toch groter hé...

yoran 09:15
afbeelding van yoran

zoals vroeger in de Clio RS: atmosferische 2 liter
waar is den tijd :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws