Iranees ontwerpt Mercedes-Benz Hexawheel concept

Gisteren schotelden we jullie nog een overzicht van enkele recente conceptcars voor. Deze had er misschien ook nog mogen tussen staan. Siyamak Rouhi Dehkordi, een Iranees ingenieur, ontwierp deze Mercedes Hexawheel concept. Het weze duidelijk dat dit beest bedoeld is voor ruig terreinwerk, ideaal dus voor op het Iranese platte land.

De 4,8 meter lange Hexawheel is heel erg hoekig gelijnd, wat handig is tijdens het terreinrijden. De gigantische bodemvrijheid van maar liefst 46cm komt daarbij ongetwijfeld ook van pas.  Het gewicht van deze terreinkampioen wordt perfect gespreid over de drie wielassen. De afstand tussen de twee uiterste wielassen en de middelste is telkens 95cm, waardoor er dus een perfect evenwicht ontstaat. Onder de motorkap zou een dieselmotor moeten komen, maar hierover zijn geen verdere details vrijgegeven.

Of deze Hexawheel concept ooit effectief geproduceerd zal worden is nog onduidelijk. Ontwikkelingshelpers die actief zijn in de moeilijker toegankelijke gebieden zullen hem vermoedelijk graag zien komen.

Mercedes-Benz Hexawheel concept

 

 

 

Mercedes-Benz Hexawheel concept
Mercedes-Benz Hexawheel concept

via MB

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws